Γ' ΕΚΔΟΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ!!!
Τώρα, για πρώτη φορά, υπέροχα Mega Ορυκτά, εντελώς δωρεάν 
στους πιστούς της φίλους και συλλέκτες.
ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ - ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ
ΤΟΜΟΙ 61-80
ΓΚΑΙΤΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο γκαιτίτης σχηματίζεται από την αποσάθρωση άλλων ορυκτών πλούσιων σε σίδηρο (μαγνητίτης και σιδηροπυρίτης). Είναι συνηθισμένο συστατικό των εύφορων εδαφών που χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες. Αποτελεί το δεύτερο πιο άφθονο οξείδιο του σιδήρου μετά τον αιματίτη. Αποθέσεις αυτού του ορυκτού υπάρχουν και στον πλανήτη Άρη.
ΑΛΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο αλίτης είναι ένα πολύ κοινό και γνωστό ορυκτό, καθώς αποτελεί τη φυσική μορφή του αλατιού. Συναντάται συχνά διαλυμένος μέσα στο νερό της θάλασσας και σε εσωτερικές λίμνες ξηρών περιοχών. Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στα τρόφιμα, καθώς και στη χημική βιομηχανία.
ΜΑΥΡΟΣ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο μαύρος τουρμαλίνης, γνωστός και ως «σορλίτης», αποτελεί τη μεγαλύτερη ποικιλία από το ορυκτό τουρμαλίνη. Έχει αποκλειστικά μαύρο χρώμα και δεν είναι ποτέ διαφανής ή ημιδιαφανής. Χάρη στους εντυπωσιακούς του κρυστάλλους αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ορυκτά μεταξύ των συλλεκτών.
ΑΛΒΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο αλβίτης σχηματίζεται σε πηγματίτες, σε υδροθερμικές φλέβες και σε πυριγενή πετρώματα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε μεταμορφωμένα πετρώματα χαμηλού βαθμού μεταμόρφωσης, καθώς και σε ιζηματογενή πετρώματα. Οι λευκοί του κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται στην κατασκευή γυαλιού και κεραμικών και άλλοι ως ημιπολύτιμοι λίθοι.
ΦΘΟΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο φθορίτης είναι το ορυκτό με τη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων. Έχει ανακαλυφθεί ότι μπορεί να υπάρχουν πολύχρωμες ζώνες ακόμη και στο ίδιο δείγμα. Συναντάται σε υδροθερμικές αποθέσεις και η σημαντικότερη ιδιότητά του είναι ο φθορισμός. Χρησιμοποιείται συχνά στη μεταλλουργική βιομηχανία ως συλλίπασμα του σιδήρου και του χάλυβα.
ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η ακουαμαρίνα είναι μια εντυπωσιακή γαλαζοπράσινη ποικιλία της βηρύλλου, ενός αρκετά ασυνήθιστου ορυκτού που σχηματίζεται σε πυριγενή είτε μεταμορφωμένα πετρώματα και σε υδροθερμικές φλέβες. Κατά την αρχαιότητα οι ναυτικοί την φορούσαν ως φυλαχτό. Σήμερα αποτελεί έναν ευρέως γνωστό πολύτιμο λίθο.
ΟΥΝΑΚΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 5 ΜΑΪΟΥ
Ο ουνακίτης είναι ένα μεταμορφωμένο πέτρωμα που συναντάται στα όρια σύγκρουσης των τεκτονικών πλακών. Σχηματίζεται ως συνέπεια της αλλοίωσης του γρανίτη. Εξαιτίας των έντονων χρωμάτων του έχει μετατραπεί σε έναν αρκετά δημοφιλή και οικονομικό πολύτιμο λίθο. Χρησιμοποιείται επίσης ως οικοδομικό υλικό.
ΜΑΓΝΗΣΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 12 ΜΑΪΟΥ
Ο μαγνησίτης είναι ένα ανθρακικό ορυκτό του μαγνησίου με ίχνη σιδήρου, μαγγανίου, ασβεστίου ή κοβαλτίου τα οποία του προσδίδουν μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη μεταλλουργική βιομηχανία, την αεροδιαστημική και την κοσμηματοποιία. Το ορυκτό αυτό ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Μαγνησίας στην Ελλάδα.
ΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 19 ΜΑΪΟΥ
Ο ροδοχρωσίτης είναι ένα ανθρακικό ορυκτό του μαγγανίου που σχηματίζεται σε υδροθερμικές φλέβες μέσης θερμοκρασίας και σε κοιλότητες μεταμορφωμένων και ιζηματογενών πετρωμάτων. Τα δείγματα με καλά σχηματισμένους κρυστάλλους είναι αρκετά σπάνια, γι’ αυτό και έχουν μεγάλη αξία.
ΚΟΝΙΧΑΛΚΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 26 ΜΑΪΟΥ
Ο κονιχαλκίτης είναι ένα αρσενικικό ορυκτό.  Ξεχωρίζει για το πράσινο χρώμα του και το βοτρυοειδές σχήμα του, το οποίο μοιάζει δηλαδή με ένα τσαμπί σταφύλι. Σχηματίζεται στις ζώνες οξείδωσης των πλούσιων σε αρσενικό κοιτασμάτων χαλκού. Ανακαλύφθηκε σε ένα ορυχείο της νότιας Ισπανίας.
ΣΕΡΠΕΝΤΙΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο σερπεντίνης είναι μια ομάδα ορυκτών που περιέχουν πυρίτιο αναμεμειγμένο με ίχνη μαγνησίου, σιδήρου, νικελίου, αργιλίου, ψευδαργύρου ή μαγγανίου. Σχηματίζεται μέσω της υδροθερμικής μεταμόρφωσης και τα πιο σημαντικά μέλη του είναι ο αντιγορίτης και ο χρυσοτίλης.
ΕΠΙΔΟΤΟ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το επίδοτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά ορυκτά εξαιτίας των λαμπρών, μακρόστενων κρυστάλλων του, οι οποίοι συνήθως αλληλοσυνδέονται. Ξεχωρίζει για το πράσινο φυστικί χρώμα και την υαλώδη λάμψη του. Δεν χρησιμοποιείται ως βιομηχανικό ορυκτό, αλλά εκτιμάται ιδιαίτερα ως πολύτιμος λίθος.
ΤΑΡΑΜΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο ταραμίτης είναι ένα πυριτικό ορυκτό ηφαιστειακής προέλευσης. Τα πρώτα δείγματά του ανακαλύφθηκαν στο φαράγγι Βαλιταράμα της Ουκρανίας το 1925. Συνήθως έχει μικρό μέγεθος και καλά σχηματισμένους, πρισματικούς 
κρυστάλλους.
ΝΤΟΥΜΟΡΤΙΕΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο ντουμορτιερίτης είναι ένα ορυκτό με πρισματικούς κρυστάλλους. Συναντάται σε πετρώματα γενικής μεταμόρφωσης σε υψηλές θερμοκρασίες πλούσια σε αργίλιο, καθώς και σε πηγματίτες πλούσιους σε βόριο. Ξεχωρίζει για την ευρεία γκάμα χρωμάτων που εμφανίζει και χρησιμοποιείται στην κατασκευή πορσελάνης υψηλής ποιότητας
ΡΟΔΟΛΙΘΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο ροδόλιθος ανήκει στους γρανάτες, μιαο ομάδα πυριτικών ορυκτών με κόκκινο και μοβ χρώμα και όψη που μοιάζει με τους σπόρους του ροδιού. Συναντάται σε ιζηματογενή και μεταμορφωμένα πετρώματα. Λόγω της μεγάλης σκληρότητάς του, χρησιμοποιείται πολύ στην κοσμηματοποιία.
ΡΟΔΟ ΣΕΛΕΝΙΤΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο σεληνίτης είναι μια ποικιλία της ορυκτής γύψου που συναντάται με τη μορφή διάφανων κρυστάλλων ή συσσωματωμάτων επίπεδων κρυστάλλων με διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Στις ξηρές περιοχές το ορυκτό αυτό μπορεί να αποκτήσει εντυπωσιακά σχήματα λουλουδιών με ένθετους κόκκους άμμου.
ΚΥΒΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο σιδηροπυρίτης είναι ένα αργυρόχρωμο ορυκτό με μεταλλική λάμψη που σχηματίζει τέλειες κυβικές κρυσταλλικές δομές. Δημιουργείται μέσω υδροθερμικής μεταμόρφωσης χαμηλού βαθμού και ορισμένα δείγματά του μπορεί να φτάσουν σε μήκος μέχρι και τα 15 εκατοστά. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή θειικού οξέος.
ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ
+θήκη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο μαλαχίτης είναι ένα βασικό ανθρακικό ορυκτό του χαλκού που σχηματίζεται στα μικρά βάθη του φλοιού της Γης. Ξεχωρίζει για το έντονο πράσινο χρώμα του, και τα
περισσότερα δείγματά του έχουν σχήμα
σταλακτίτη. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολύτιμων λίθων, γλυπτών και χρωστικών.
ΣΥΛΒΙΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο συλβίνης είναι ένα ορυκτό που σχηματίζεται ως συνέπεια της εξάτμισης του νερού στις αλμυρές λίμνες, στα ιζηματογενή αλατούχα στρώματα και στις ηφαιστειακές φουμαρόλες. Αποτελεί την κύρια πηγή ποτάσας, ενός σημαντικού συστατικού των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία.
ΓΑΛΗΝΗΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο γαληνίτης είναι το σημαντικότερο μετάλλευμα μολύβδου στον κόσμο. Σχηματίζεται σε υδροθερμικές φλέβες μέσης θερμοκρασίας, σε μεταμορφωμένα πετρώματα, σε ηφαιστειακές αποθέσεις, σε πηγματίτες και σε ιζηματογενή πετρώματα. Τα δείγματα που περιέχουν ασήμι ονομάζονται αργυροφόρα.