Γ' ΕΚΔΟΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ!!!
Τώρα, για πρώτη φορά, υπέροχα Mega Ορυκτά, εντελώς δωρεάν 
στους πιστούς της φίλους και συλλέκτες.
ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ - ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ
ΤΟΜΟΙ 21-40
ΙΑΔΕΪΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο ιαδεΐτης είναι ένα πυριτικό ορυκτό που κρυσταλλώνεται στο μονοκλινές σύστημα κρυστάλλωσης. Σχηματίζεται σε πυριγενή και μεταμορφωμένα πετρώματα. Ξεχωρίζει για το πρασινωπό του χρώμα και χρησιμοποιείται στην κατασκευή εργαλείων, κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια.
ΣΟΔΑΛΙΘΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο σοδάλιθος είναι ένα σχετικά σπάνιο ορυκτό που σχηματίζεται σε πυριγενή πετρώματα τα οποία κρυσταλλώνονται μέσα σε μάγμα πλούσιο σε νάτριο. Ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα του. Ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους το 1811 στη Γροιλανδία και χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή μενταγιόν και σκουλαρικιών.
ΙΑΣΠΙΣ ΤΩΝ ΣΑΡΔΕΩΝ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο ίασπις είναι μια μορφή διοξειδίου του πυριτίου με διάφορες προσμείξεις. Πρόκειται για κοκκιώδεις κρυπτοκρυσταλλικές ποικιλίες χαλαζία, δηλαδή ποικιλίες που αποτελούνται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως πολύτιμος λίθος, καθώς και στην κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων.
ΓΕΩΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το γεώδες της Σαχάρας δεν είναι ορυκτό αλλά ένα πέτρωμα, στο εσωτερικό του οποίου έχουν σχηματιστεί κρύσταλλοι χαλαζία. Η λέξη «γεώδες» είναι το ουδέτερο του «γεώδης», που σημαίνει «όμοιος με τη γη». Κάθε γεώδες είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.
ΟΡΕΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η ορεία κρύσταλλος είναι μια μακροκρυσταλλική, διαφανής και άχρωμη ποικιλία χαλαζία. Η τέλεια διαφάνειά της οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περιέχει προσμείξεις άλλων ορυκτών. Είναι γνωστή και ως «διαμάντι της Αλάσκας». Χρησιμοποιείται ως πολύτιμος λίθος εδώ και χιλιάδες χρόνια.
ΧΑΛΚOΠΥΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο χαλκοπυρίτης είναι ένα κίτρινο-ορειχάλκινο ορυκτό που συναντάται σε αποθέματα σουλφιδίων και σε υδροθερμικές φλέβες. Αποτελεί την κυριότερη πηγή χαλκού για διάφορους πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όταν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα χάνει τη μεταλλική του λάμψη και το χαρακτηριστικό του χρώμα.
ΠΡΕΝΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο πρενίτης είναι ένα αργιλοπυριτικό ορυκτό που ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του και τα μικρά κρυσταλλικά εξογκώματα με στρογγυλές πλευρές. Σχηματίζεται στις κοιλότητες πυριγενών ηφαιστειακών πετρωμάτων πλούσιων σε μαγνήσιο, σίδηρο και πυρίτιο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα πολύ σπάνιο ορυκτό.
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΥΨΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η γύψος σχηματίζεται σε ιζηματογενείς αποθέσεις ως αποτέλεσμα της εξάτμισης του νερού. Το κόκκινο χρώμα της, οφείλεται στην παρουσία αργίλου και προσμείξεων οξειδίων μετάλλων στη σύστασή της. Οι κρύσταλλοί της έχουν τραπεζοειδές σχήμα και μπορούν να φτάσουν σε μήκος μέχρι και το ένα μέτρο. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κατασκευή σπιτιών.
ΤΑΛΚΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο τάλκης είναι ένα ορυκτό που συναντάται συνήθως στα μεταμορφωμένα πετρώματα που βρίσκονται στα όρια των τεκτονικών πλακών. Η σκόνη που παράγεται από την κατεργασία του, είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο υλικό για την κατασκευή κεραμικών, βαφών, χαρτιού, καλλυντικών, πλαστικού, καουτσούκ και εντομοκτόνων.
ΚΑΡΝΕΟΛΙΟ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Το καρνεόλιο είναι μια διάφανη ποικιλία χαλκηδόνιου που μπορεί να έχει διάφορα χρώματα, όπως πορτοκαλί, κόκκινο και καφέ. Συγχέεται πολλές φορές με το σάρδιο. Συνήθως κόβεται σε καμπουσόν και πωλείται ως διακοσμητικό στοιχείο. Τα πιο δημοφιλή δείγματά του είναι τα ημιδιάφανα.
ΑΜΑΖΟΝΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Ο αμαζονίτης είναι μια πολύ σπάνια πράσινη ποικιλία του μικροκλινή, ενός πυριτικού ορυκτού. Το χαρακτηριστικό χρώμα του οφείλεται στην παρουσία μολύβδου και νερού στη χημική του σύσταση. Χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, όπως στα σκουλαρίκια.
ΧΙΑΣΤΟΛΙΘΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο χιαστόλιθος είναι μια ποικιλία ανδαλουσίτη που περιέχει ίχνη γραφίτη διατεταγμένα σε σχήμα σταυρού. Για το λόγο αυτό στην αρχαία Ρώμη ήταν γνωστός ως «lapis crucifer», που σημαίνει «πέτρα του σταυρού». Τα πιο όμορφα δείγματά του,  xρησιμοποιούνται στην κατασκευή φυλαχτών και κοσμημάτων.
ΚΕΡΟΥΣΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο κερουσίτης είναι ένα ανθρακικό ορυκτό που αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο μετάλλευμα μολύβδου μετά τον γαληνίτη. Οι κρύσταλλοί του έχουν συνήθως πολύ λαμπερές έδρες, αλλά υπάρχουν και άχρωμα δείγματα. Σήμερα εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συλλέκτες.
ΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο λαβραδορίτης ανήκει στην ομάδα των πυριτικών ορυκτών. Ορισμένα δείγματά του, αντανακλούν μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το φαινόμενο αυτό, που είναι γνωστό ως «λαβραδορισμός», δεν συντελείται στην επιφάνεια του ορυκτού, αλλά στις εσωτερικές διδυμίες των κρυστάλλων του. Ο λαβραδορίτης χρησιμοποιείται ως πολύτιμος λίθος.
ΣΤΙΛΒΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο όρος «στιλβίτης» αναφέρεται σε δύο διαφορετικά τεκτοπυριτικά ορυκτά, που ανήκουν στην κατηγορία των ζεόλιθων. Η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών ορυκτών βρίσκεται στη χημική τους σύσταση: στον στιλβίτη-Ca επικρατεί το ασβέστιο, ενώ στον στιλβίτη-Na επικρατεί το νάτριο.
ΤΟΥΡΙΤΕΛΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η τουριτέλα είναι μια ποικιλία αχάτη που περιέχει στο εσωτερικό της απολιθωμένα όστρακα σαλιγκαριών από την εποχή του Ηώκαινου. Συνήθως συναντάται σε πετρώματα λουτίτη και ψαμμίτη. Χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων.
ΞΥΛΟΟΠΑΛΙΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Οι ξυλοοπάλιοι είναι ορυκτά που δημιουργήθηκαν από δέντρα τα οποία καλύφθηκαν από στρώματα ιζημάτων. Τα φυτικά κύτταρα αντικαταστάθηκαν από διοξείδιο του πυριτίου, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν «ορυκτά εκμαγεία» που σήμερα μας παρέχουν πληροφορίες για τους οργανισμούς που έζησαν στη Γη σε παλαιότερες εποχές.
ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ
+ θήκη 3ης εικοσάδας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
O λάπις λάζουλι δεν είναι ορυκτό, αλλά ένα μεταμορφωμένο πέτρωμα που ξεχωρίζει για το έντονο κυανό χρώμα του. Για να λάβει ένα πέτρωμα αυτή την ονομασία πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον κατά 25% από λαζουρίτη (ένα πυριτικό ορυκτό).
ΜΑΥΡΟΣ ΟΝΥΧΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο όνυχας είναι μια εντυπωσιακή ποικιλία χαλκηδόνιου με παράλληλη ζώνωση σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις. Σχηματίζεται σε σχισμές και κοιλότητες μετά από διήθηση νερού πλούσιου σε διοξείδιο του πυριτίου. Ο μαύρος όνυχας είναι ο πιο διαδεδομένος μαύρος πολύτιμος λίθος στον κόσμο.
ΛΕΠΙΔΟΛΙΘΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο λεπιδόλιθος είναι ένα σχετικά σπάνιο ορυκτό της ομάδας των μαρμαρυγιών, γνωστό ως μία από τις φυσικές πηγές μεταλλικού λιθίου. Σχηματίζεται σε γρανιτικούς πηγματίτες, σε φλέβες χαλαζία υπό υψηλή θερμοκρασία και σε πετρώματα μαγματικής ή υδροθερμικής προέλευσης. Εξωτερικά εμφανίζει σχηματισμούς που του μοιάζουν με λέπια.