Γ' ΕΚΔΟΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ!!!
Τώρα, για πρώτη φορά, υπέροχα Mega Ορυκτά, εντελώς δωρεάν 
στους πιστούς της φίλους και συλλέκτες.
ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ - ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ
ΤΟΜΟΙ 1-20
ΧΡΥΣΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ από 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο χρυσός είναι ένα ευγενές μέταλλο χρυσοκίτρινου χρώματος που στα αρχαία χρόνια αποτέλεσε δημοφιλές υλικό για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων και κοσμημάτων. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται πρωτίστως στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών και αποτελεί σημαντικό ανταλλακτικό μέσο λόγω της μεγάλης αξίας του.
ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ από 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο ροδόχρωμος χαλαζίας είναι ένα πυριτικό ορυκτό που οφείλει το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του στις προσμίξεις μαγγανίου και τιτανίου που περιέχει. Σήμερα χρησιμοποιείται στην κατασκευή ψηφιακών οργάνων και ρολογιών, αλλά και ως θεραπευτικό μέσο.
ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ
+ θήκη 1ης εικοσάδας

Το μάτι της τίγρης ανήκει στην κατηγορία των πυριτικών ορυκτών και χρησιμοποιείται συχνά στην κοσμηματοποιία. Είναι γνωστό για το οπτικό φαινόμενο "chatoyancy" (μάτι γάτας), έναν μεταξωτό ιριδισμό που επιτυγχάνεται όταν οι λίθοι κοπούν σε καμπουσόν (κυρτή, θολωτή πέτρα, χωρίς έδρες). Από τα χρώματα που μπορεί να έχει η πέτρα, το πιο δημοφιλές είναι το χρυσοκίτρινο.
ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
Ο αμέθυστος είναι μια πορφυρή ποικιλία χαλαζία που σχηματίζεται στο εσωτερικό κοιλοτήτων ως γεώδες. Λόγω της μαγευτικής ομορφιάς του, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κατασκευή sτολιδιών και κοσμημάτων. Όταν ο αμέθυστος εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες το μοβ χρώμα που 
έχει, αλλάζει απόχρωση.

ΠΥΡΙΤΗΣ ή ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ
Ο σιδηροπυρίτης είναι το πιο κοινό από τα ορυκτά της ομάδας των σουλφιδίων. Τα κοιτάσματά του προέρχονται από ηφαιστειογενή, ιζηματογενή ή μεταμορφωμένα πετρώματα. Χρησιμοποιείται στη μεταλλουργία και τη χημική βιομηχανία, κυρίως για την παρασκευή θειικού οξέος.
ΦΟΥΞΙΤΗΣ
Ο φουξίτης είναι ένας μαρμαρυγίας της ποικιλίας του μοσχοβίτη και ανήκει στην ομάδα των πυριτικών ορυκτών. Οφείλει το πράσινο χρώμα του στην υψηλή περιεκτικότητά του σε σωματίδια χρωμίου. Όταν περιέχει κρυστάλλους με έντονο κόκκινο χρώμα ονομάζεται φουξίτης με ρουμπίνι και είναι περιζήτητος στους συλλέκτες.
ΜΠΛΕ ΑΧΑΤΗΣ
Ο αχάτης είναι μια ημιδιάφανη ποικιλία του χαλαζία και ανήκει στην ομάδα των πυριτικών ορυκτών. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που παρουσιάζει οφείλεται στις προσμείξεις άλλων ουσιών που μεταφέρει το νερό κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του ορυκτού. Στους αρχαίους πολιτισμούς τον χρησιμοποιούσαν συχνά ως διακοσμητικό στοιχείο.
ΑΠΟΦΥΛΛΙΤΗΣ
Ο αποφυλλίτης είναι ένα ορυκτό υδροθερμικής προέλευσης. Συναντάται κυρίως σε κοιλότητες βασάλτη. Η αξία του είναι μεγαλύτερη όταν οι κρύσταλλοί που περιέχει είναι καλά σχηματισμένοι, λαμπεροί και διάφανοι. Το όνομά του προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα «αποφυλλίζω» (αποφλοιώνω).
ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΝΙΦΑΣ
Ο οψιδιανός σχηματίζεται όταν η λάβα έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και στερεοποιείται. Στην πραγματικότητα δεν θεωρείται ορυκτό, αλλά πυριγενές πέτρωμα. Ο οψιδιανός νιφάς είναι μια ποικιλία του οψιδιανού με λευκές κηλίδες, που δημιουργούνται λόγω της παρουσίας προσμείξεων.
ΣΕΛΕΣΤΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
Ο σελεστίνης της Μαδαγασκάρης είναι ένα ορυκτό γαλάζιου χρώματος που αποτελείται από θειικό στρόντιο. Ξεχωρίζει για τους λαμπερούς και αιχμηρούς του κρυστάλλους. Χρησιμοποιείται πρωτίστως ως πηγή στροντίου και στην κατασκευή φο μπιζού.
ΡΟΔΟΝΙΤΗΣ
Ο ροδονίτης είναι ένα σχετικά σπάνιο ορυκτό που ανήκει στην ομάδα των πυριτικών ορυκτών του μαγγανίου. Συναντάται σε μεταμορφωμένα πετρώματα και σε υδροθερμικές αποθέσεις. Χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο ή ως πολύτιμος λίθος, χωρίς να γυαλιστεί.
ΜΑΥΡΟΣ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ
Ο μαύρος οψιδιανός είναι ένα έκχυτο πυριγενές πέτρωμα που σχηματίζεται όταν η λάβα που εκλύεται από τα ηφαίστεια ψυχθεί γρήγορα χωρίς να σχηματίσει κρυστάλλους. Ανήκει στα ορυκτοειδή και είναι επίσης  
γνωστός ως «ηφαιστειακή ύαλος». Μπορεί να κοπεί σε καμπουσόν ή να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή διακοσμητικών.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΣΒΕΣΤΙΤΗΣ
Ο ασβεστίτης είναι ένα πολύ κοινό ορυκτό στην επιφάνεια του πλανήτη μας και συναντάται πρωτίστως σε ιζηματογενή και μεταμορφωμένα πετρώματα. Επιπλέον, πολλά ασπόνδυλα ζώα παράγουν ασβεστίτη, καθώς τους είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό των οστράκων τους.
ΚΕΡΟΣΤΙΛΒΗ
Με τον όρο κεροστίλβη αναφερόμαστε σε κάποια ορυκτά της ομάδας των αμφίβολων, τα οποία μπορεί να αποτελούνται από διαφορετικά στοιχεία αλλά έχουν παρόμοιες φυσικές ιδιότητες. Τα ορυκτά αυτά συναντώνται σε μεγάλες ποσότητες στα πετρώματα αμφιβολίτη, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινητόδρομων και καταστρωμάτων σιδηροδρομικών γραμμών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΣΠΙΣ
Ο ίασπις είναι μια ποικιλία χαλαζία με προσμείξεις άλλων ορυκτών που του προσδίδουν αδιαφάνεια και χρώμα. Κατηγοριοποιείται ανάλογα με το χρώμα του ή το μέρος στο οποίο βρέθηκε. Ο κόκκινος ίασπις θεωρείται πολύτιμος λίθος και χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητικό στοιχείο.
ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ
Το Ρόδο της Ερήμου (γύψος) είναι ορυκτό ένυδρο θειικό ασβέστιο, σε μορφή κρυστάλλων με αιχμηρές άκρες που μοιάζουν με βέλη ή λόγχες. Μία ιδιαίτερη ποικιλία της γύψου είναι το Ρόδο της Ερήμου, που εμφανίζεται μόνο σε πολύ ξηρές ζώνες του πλανήτη και αποτελείται από στρώματα γύψου, νερού και άμμου.
ΟΠΑΛΙΟΣ
Ο οπάλιος θεωρείται ορυκτοειδές και οχι ορυκτό, διότι δεν έχει καθορισμένη κρυσταλλική δομή. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το ποσοστό νερού που περιέχεται στη σύστασή του ποικίλλει. Ο «ευγενής οπάλιος» αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους πολύτιμους λίθους παγκοσμίως, χάρη στον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο ανακλά το φως.
ΑΖΟΥΡΙΤΗΣ
+ θήκη 2ης εικοσάδας

Ο αζουρίτης ανήκει στην ομάδα των ανθρακικών ορυκτών και είναι γνωστός για το βαθύ μπλε χρώμα του. Κατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση αποτελούσε τη σημαντικότερη πηγή μπλε χρωστικής στην Ευρώπη. Ορισμένα δείγματα αζουρίτη μπορούν να φτάσουν σε υψηλές τιμές στην αγορά, ανάλογα με την ποιότητα και το μέγεθός τους.
ΑΧΑΤΗΣ
Ο αχάτης είναι ένα αρκετά κοινό ημιπολύτιμο ορυκτό, που ξεχωρίζει για τις όμορφες ζώνες διαφόρων χρωμάτων και διαφορετικής διαφάνειας που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Συνήθως σχηματίζεται σε κοιλότητες πυριγενών πετρωμάτων και σε στρώματα παλαιάς λάβας. Ο όρος «φέτα» αναφέρεται στα δείγματα που είναι κομμένα σε επίπεδα κομμάτια.
ΑΡΑΓΩΝΙΤΗΣ
Ο αραγωνίτης αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες κρυσταλλικές μορφές του ανθρακικού ασβεστίου. Συναντάται σε σπήλαια με τη μορφή σταλακτιτών, σε μεταμορφωμένα και ιζηματογενή πετρώματα στον πυθμένα των ωκεανών, καθώς και στα κελύφη ορισμένων μαλακίων.